Kus!

Wie, wat, waar en wanneer

30 januari 2015 Boekhandel Dominicanen, Maastricht en 1 februari 2015 De Kopermolen, Vaals

Een reis door de wereld van eigentijdse liederen

Een bijzonder project, met bijzondere muziek, met bijzondere musici, op bijzondere locaties.

Een bijzonder project:

Na “Muziek voor carillons”, de “Wahlwiller Passie” en “Klinkend Changement” is dit het vierde grote project ”nieuwe stijl” van de Stichting Limburgse Componisten in de afgelopen zes jaar. “Nieuwe stijl” omdat sinds het carillonproject niet een enkele componist centraal staat, maar alle aangeslotenen van de stichting de mogelijkheid geboden wordt om een bijdrage te leveren. Uitgangspunt voor dit project is het klassieke lied, zoals dat genre, waar in de historie met name de romantische componisten in uitblonken, door nog levende, alle een relatie met Limburg hebbende componisten beoefend wordt.

Bijzondere muziek:

Dit heeft geleid tot een gevarieerd, afwisselend maar ook eigenwijs programma van eigentijdse liederen voor diverse zangstemmen, waaraan fluit en saxofoon een extra dimensie geven en waarin de begeleiders ook als solist in eigen werk voor het voetlicht treden.

Bijzondere musici:

Wat rest ons als Stichting Limburgse Componisten dan immens trots te zijn op de “cast” van dit project. Allen van Limburgs origine, hebben zij nationaal en internationaal hun sporen verdiend. Dank zij de stimulans van hun coach Gemma Visser geven Fenna Ograjensek, Klarijn Verkaart, Falco van Loon, Marcel van Dieren en Rob Meijers aangevuld met Helen Hendriks, Arno Dieteren en Robert Weirauch muzikale vorm aan dit project.

Rob Meijers
countertenor

Helen Hendriks
fluit

Arno Dieteren
piano

Robert Weirauch
piano, marimba

Bijzondere lokaties:

Waar is het beter musiceren dan in de fraaie boekhandel Dominicanen in Maastricht en de akoestisch zo mooi klinkende Kopermolen in Vaals. Als bestuur zijn wij verheugd dat ons project door deze fantastische Limburgse locaties een nog sterkere uitstraling krijgt.
— vrijdag 30 januari 2015: 20.00u Boekhandel Dominicanen, Maastricht
— zondag 1 februari 2015: 16.00u De Kopermolen, Vaals

Een impressie van het recital in Vaals:Van dit project is een in de studio opgenomen CD uitgebracht. Klik hier voor meer informatie.


U kunt het programmaboekje van dit project hier downloaden.


Dit project werd mede ondersteund door:


Elisabeth Strouvenstichting

Huis voor de Kunsten, Limburg

Leijser en Hermans, Maastricht

Kopermolen, Vaals

Boekhandel Dominicanen, MaastrichtDownload de festivalbrochure