Klinkend Changement

Wie, wat, waar en wanneer

17 oktober — 14 november 2010

De Stichting Limburgse Componisten, gesteund door de Provincie Limburg, het Huis voor de Kunsten Limburg en de gemeente Venlo, organiseerde -na de succesvolle Tour de Carillon in 2007 en de meer dan uitverkochte voorstellingen van De Wahlwiller Passie in 2008 in het najaar van 2010 een nieuw project onder de naam Klinkend Changement, een avondvullende voorstelling met nieuwe muziek op teksten van jonge dichters over veranderingen in Limburg.In het programma worden oude verhalen in een hedendaagse setting opnieuw bezongen en verteld, maar ook worden veranderingen in het leefklimaat van de provincie en zijn bewoners onder de loep genomen. 17 Limburgse componisten componeerden de muziek.

Dagfestival

Het project had het karakter van een dagfestival. Er was een tentoonstelling, een lezing, verzorgd door Margriet Ehlen en André Stolwijk, en een avondvoorstelling. Geselecteerde restaurants boden een diner aan geinspireerd op het thema.

De componisten:

Jo van den Booren, Arno Dieteren, Margriet Ehlen, Wolfgang Güdden, Hans Kockelmans, Henry Konsten, Hans Meeuws, Rob Peters, Gerard Sars, John Slangen, Jos Smeets, Frank Steijns, André Stolwijk, J.M. Suijkerbuijk, Ton Verhiel, Robert Weirauch en Norbert Wild.

De dichters:

Yi Fong Au, Daan Doesborgh, Amber-Helena Reisig en Luc de Rooy.

De Musici

Een ensemble van musici, in een multimediale setting van beeld en geluid, zorgde voor de uitvoering: Rob Meijers (countertenor), Suzanne Kürvers (dwarsfluit), Ton Verhiel (saxofoons), Roy van Wersch (slagwerk) en een internationaal strijkkwartet bestaande uit Caroline Poncelet (viool), Anna Pozdiejewa (viool), Roman Borkovsky (altviool) en Karolina Maziarz (violoncello). Algehele artistieke leiding: Arno Dieteren.


countertenor Rob Meijers

Tentoonstelling

In Venlo vond Klinkend Changement mede plaats in het kader van het 10-jarig bestaan van het Limburgs Museum. In dat verband liep er vanaf 16 oktober t/m/ 17 april 2011 de foto-tentoonstelling Het Glazen album van Limburg, uit het archief van De Spaarnestad over de dertiger jaren, het Limburg dus van vroeger.


Download de festivalbrochure