Frans Mulder

*1956   †2000

Wie, wat, waar en wanneer

Frans Mulder studeerde aan het Conservatorium van Maastricht Theorie der Muziek bij Jos Besselink, Henri Delnooz en John Slangen en Compositie bij Henri Delnooz en Robert H.P. Platz.

Zijn getuigschrift voor Compositie ontving hij met onderscheiding.

Voorafgaande aan deze muziekopleiding behaalde hij de Akte MO A Pedagogiek aan de Katholieke Leergangen te Sittard, en was hij werkzaam in de lichte muziek als componist, tekstschrijver en uitvoerder.

In 1992 werd zijn cantate in 19 scènes, getiteld Amant Silentium Musae, met teksten van Hans van de Waarsenburg, opgevoerd tijdens het festival Cultura Nova in Heerlen.

Samen met producent Fons Dejong verwierf hij de Campus Nigerprijs van de gemeente Heerlen. Het Genootschap van Nederlandse Componisten reikte hem in 1994 de “Bernhard van den Sightenhorst - Meyer - prijs“ uit.

Frans Mulder was, naast zijn componeerwerk, werkzaam als projectmedewerker bij het Conservatorium van Maastricht en redactiemedewerker Cultuur bij Dagblad De Limburger.

Een CD met Passacaglia e Danza (trio voor klarinet, cello en piano), Etoile de Mer (filmbegeleiding door sopraan, basklarinet, marimba en accordeon) en Amant Silentium Musae (gedichten van Hans van de Waarsenburg voor bariton, basklarinet, cello, trombone, slagwerk en piano is verkrijgbaar via Stichting Moto Carro.

  •